Projection Design
Projecties op gebouwen en (kunst) objecten vinden in de (alledaagse) omgeving een bijzonder canvas. Video en lichtkunst geeft nieuw elan aan architectuur en creëert sfeer en ambiance. Veelal in de vrije ruimte - toegankelijk voor een breed publiek - vertellen projecties verhalen met beeld, muziek, geluid en tekst. Zo krijgt de leefomgeving nieuwe betekenis en wordt verbeelding van toeschouwers geprikkeld. Voor iedere toepassing projecteren wij bewegend beeld naadloos in elke ruimte, hier enkele voorbeelden.
Vijf jaar op rij bracht De Vrede van Utrecht de stad samen bij de Domtoren ter gelegenheid van de viering van het 300 jaar oude vredesverdrag. Met uiteenlopende muzikale optredens en grootse video en licht projecties werkten we - opererend vanuit Stichting Born Digital -  aan de creatieve realisatie van het gehele "VJ op de Dom" project.
Dit papierkunstwerk van Peter Gentenaar krijgt door projectie een nieuwe verschijning. Zo worden details sterker zichtbaar en krijgt het fysieke object een virtuele lading. Er lijkt zich iets onder het oppervlak te begeven. Analoge en digitale materie gaan hand in hand. Klik op de foto's voor een uitvergroting.
De Toonzaal in Den Bosch is gevestigd in een voormalige Synagoge. Terwijl fluitist Erik Bosgraaf speelt, waadt de VJ over en rond het podium. Middels draadloze controllers en een 180 graden projectie ontwerp wordt op wanden en plafond de muziek speels geïllustreerd. Muziek en visualisatie zijn hier beide sterk op improvisatie gebaseerd en nemen de ruimte over.
Back to Top